Tehnološke rješenja

Loading
loading..
tehnološke posebnosti

Tehnološke rješenja

travanj 27, 2016
romanski
No Comments

Tehnološke posebnosti ovog koncepta  leži u tehnološkim rješenjima koja su poznata i prisutna na tržištu. Ovaj koncept je poseban po spajanju tehnoloških dostignuća u jedinstvenu skladnu cjelinu sa uvažavanjem i korištenjem svih prednosti svakog pojedinog sustava i materijala.

hpVideo1

Cilj Zelenog doma je iskoristiti sve tehnološka dosignuća, ujediniti ih u cjelinu po mjeri korisnika, omogućiti mu povoljno financiranje izvođenja zamišljenog i predaja doma na korištenje.  Time se dobiva dom po mjeri korisnika u skladu sa njegovim zamislima i poterbama koji je sigurno i zdravo ozračje za život obitelji.

Vezano za korištenje vode u objektu se izvodi trostruki sustav odvodnje, s ciljem što racionalnijeg iskorištavanja vode.

drops-of-water-water-nature-liquid-40784

Prvi sustav je prikupljanje oborinske vode sa krova i pohranjivanje u akumulaciju. Navedena voda koristi se kao voda za zalijevanje zelenih površina, te po želji kao tehnološka voda.

Drugi sustav je prikupljanje sanitarne sive vode (umivaonici, tuš) sa odvođenjem direktno u recipijent (npr. otvoreni kanal) opcionalno uz ugradnju pješčanog filtera. Na taj način smanjuje se kapacitet potreban za biološku septičku jamu.

Treći sustav je fekalna kanalizacija i kuhinjska kanalizacija koja se prikuplja i odvodi u biološku septičku jamu nakon koje se pročišćena ispušta u recipijent (npr. otvoreni kanal,…). U slučaju priključka na gradsku kanalizaciju ne izvodi se biološka septička jama. Ova dva sustava se koriste ukoliko objekt nema kanalizacijsku mrežu na javnoj površini.

Pri tome je taj dom ekološki prihvatljiv i ne zagađuje okoliš,energetski učinkovit, koristi obnovljive izvore energije čime znatno smanjuje troškove u korištenju i održavanju i idealan je okvir za život svake obitelji.

 

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background