Materijali

Loading
loading..
golf12

Materijali

travanj 28, 2016
romanski
No Comments

Prilikom gradnje zelenog doma predviđeno je korištenje građevinskog materijala koji je lokalno dostupan, ekološki prihvatljiv, netoksičan u toku korištenja i materijala koji je moguče reciklirati. Većina predviđenih materijala već se uspješno reciklira kako na tržištu EU tako dijelom i kod nas.

U konstruktivnom smislu Zeleni dom je predviđen kao zidana konstrukcija blok opekom Wienerberger Porotherm sa armiranobetonskim serklažima i pločama. Cijeli objekt je izveden sa vrhunskom toplinskom zaštitom. Vanjski zidovi izvode se sa slojem od 30 cm toplinske izolacije od kamene vune preko koje se izvodi mineralna fasada.

keramicheskij-blok-wienerberger-phorotherm-51_0

Boje fasade su svijetle kako bi smanjile zagrijavanje i toplinski otisak. Krovna konstrukcija je u slučaju ravnog krova monolitna armirano betonska ploča (ili Porotherm ploča) toplinski izolirana sa 25-30 cm toplinske izolacije od kamene vune za krovove, zaštićene hidroizolacijom od TPO folije debljine 1,8 mm, sa zelenim krovom ozelenjenim biljkama koje ne zahtijevaju njegu, ekstenzivni krov (opcija izvedba slojem pranog riječnog šljunka).

Knauf_Insulation_kamena_vuna_za_fasade_PTP

Vanjske ostakljene površine izvedene su od troslojnog izo stakla malih toplinskih gubitaka (maksimalno 0,90 W/m2K) u PVC okvirima (opcija ALU ili drveni profili). Svi otvori su na istoku, jugu i zapadu zaštićeni sa vanjskim pokretnim žaluzinama, spojenima na sustav upravljanja koji automatski regulira njihov položaj, ovisno o dobu godine i vanjskim uvjetima.

2_veliko

Standardni odabir završnih materijala za Zeleni dom obuhvaća visokokvalitetne višeslojne parkete većeg formata. Parket je proizvod hrvatskih proizvođača od domaćeg dostupnog drveta. Podovi ulaznih prostora i kuhinja oblažu se vrhunskim protukliznim keramičkim pločicama većeg formata. Podovi sanitarnih prostorija također su obloženi keramičkim protukliznim pločicama, te su pritom i zidovi do stropa obloženi keramikom. Unutarnja stolarija je visokokvalitetna bijele boje, lakirana sa ‘futer’ štokovima ukupne visine 210 cm ili opcionalno više. Okovi su od skrivenog brušenog inoksa. Sanitarna oprema je bijela, keramička, jednostavnih modernih linija, tuš kade su akrilatne sa kabinama od kaljenog stakla.

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background