Tehnologija

Loading
loading..

Tehnologija

travanj 27, 2016
romanski
No Comments

Tehnologija

U konstruktivnom smislu tehnologija izrade Zelenog doma je predviđena kao zidana konstrukcija od blok opeke Wienerberger Porotherm sa armiranobetonskom konstrukcijom (serklaži i ploče) i kvalitetnom toplinskom zaštitom – vanjski zidovi izvode se sa slojem od 20 cm toplinske izolacije od kamene vune preko koje se izvodi mineralna fasada.

Boje fasade su svijetle kako bi smanjile zagrijavanje i toplinski otisak. Krovna konstrukcija je monolitna armirano betonska ploča (ili Porotherm ploča) toplinski izolirana sa 25-30 cm toplinske izolacije od kamene vune za krovove,  zaštićene hidroizolacijom od TPO folije debljine 1,8 mm, sa zelenim krovom ozelenjenim biljkama koje ne zahtjevaju njegu (opcija izvedba slojem riječnog šljunka). Moguća je i izvedba kosih ventiliranih krovova sa pokrovom od opekarskog biber crijepa, ispod kojeg je toplinska izolacija od kamene vune debljine 40 cm.

Vanjske ostakljene površine izvedene su od troslojnog izo stakla malih toplinskih gubitaka (max. 0,90 W/m2K) u drvenim ili PVC okvirima (opcija ALU profili). Svi otvori na istok, jug i zapad zaštićeni su vanjskim pokretnim žaluzinama, spojenima na sustav upravljanja koji automatski regulira njihov položaj, ovisno o dobu godine i osunčanju.

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background